Fyzická geografie Číny - výukový materiál - Klimešová, Julie (2018)
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První z nich je věnována hodnocení obsahu vybraných gymnaziálních učebnic vzhledem k výuce fyzické geografie Číny a zařazení tohoto tématu do Rámcově vzdělávacího programu pro gymnázia v České republice. Druhá část se zabývá rešerší dostupných materiálů a vytvořením podkladového textu určeného pro výuku tohoto tématu. Podkladový text se věnuje jak jednotlivým fyzickogeografickým složkám, tak i regionům Číny. Součástí práce jsou i pracovní listy určené k procvičení vědomostí žáků o fyzické geografii Číny.