Vývoj nových spektrometrických metod pro profilování buněk a složitých biologických vzorků - Hajtmanová, Kristína (2018)
Dosavadní pokrok v současném stavu molekulární biologie a histologie vyžaduje vývoj nových bioanalytických spektrometrických metod (například hmotnostní spektrometrie nebo SERS) pro profilování nebo zobrazování komplexních biologických vzorků, jako jsou buňky, tkáně nebo tekutiny. Táto práce obsahuje konkrétní cíle: Přehled relevantní literatury. Optimalizace celobuněčného MS nebo SERS pro přesné profilování buněčného fenotypu včetne vývoje nových nano-založených nebo MOF MALDI MS matric. Optimalizace a zlepšení analýzy MS nebo SERS biologických kapalin (např. sérum) za účelem odhalení jemných klinicky významných změn s prognostickým potenciálem na definovaném modelu (např. rakovina).