Hydrogeologické poměry lokality Čihadlo - Dalajková, Iveta (2018)
Předmětem diplomové práce je určení hydrogeologických poměrů lokality Čihadlo nacházející se v prostředí krystalinických hornin. Lokalita Čihadlo je jednou z devíti lokalit, které byly vybrány v souvislosti s průzkumem vhodnosti lokalit pro vybudování hlubinného úložiště jaderného odpadu. Důležitým parametrem při výběru lokality vhodné pro vybudování hlubinného úložiště jaderného odpadu jsou hydrogeologické poměry lokality. V lednu 2017 proběhla na lokalitě termometrie vodních toků sloužící k vyhledání soustředěných přítoků podzemních vod. V důsledku toho byly v průběhu roku 2017 pravidelně monitorovány průtoky a fyzikálně chemické parametry v místech nejdůležitějších soustředěných přítoků podzemních vod. Na deseti pravidelně pozorovaných objektech byly odebrány vzorky vod pro chemickou analýzu, které tak doplnily výsledky získané z termometrie a monitoringu. Tyto údaje byly vyhodnoceny spolu s geologickými poměry a morfologií terénu.