Vliv presbyopie při používání současných mobilních zařízení - Jungová, Irena; Bramborová, Simona, 1985-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2018)
Práce je zaměřena na akomodaci oka a kXní se vztahující presbyopii. Je představena problematika digitálních přístrojů, jejich vliv na zrak a možné korekce zraku pro presbyopickou populaci, která sXtěmito zařízeními pracuje. Výzkumná část se zabývá porovnáním čtecích vzdáleností a tzv. insetem, parametrem nezbytným pro výrobu multifokálních brýlových čoček.
The work is focused on the accommodation of the eye and its associated presbyopia. It introduces the issue of digital devices, their effect on vision and possible correction for the presbyopic population working with these devices. The research part deals with the comparison of reading distances and the inset, a parameter necessary for the production of multifocal lenses.
Vedoucí práce: Simona Bramborová
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2018
Keywords: akomodace oka; digitální technologie; presbyopie; digital technologies; Accommodation, Ocular; Presbyopia; diplomové práce; master's theses