Vliv materiálů kontaktních čoček na integritu slzného filmu - Nováková, Michaela (2018)
Cílem diplomové práce bylo porovnání okamžiku roztržení slzného filmu u jednotlivých materiálů kontaktních čoček. Teoretická část práce je věnována charakteristice slzného ústrojí a slzného filmu a metodám jeho měření. Následující kapitoly pojednávají o kontaktních čočkách, jejich vlastnostech a samotných materiálech. Výzkumná část se zabývá měřením kvality a kvantity slzného filmu pomocí invazivního a neinvazivního break-up time testu a hodnocením výšky slzného menisku.