Screeningová vyšetření v optometrické praxi - Davidová, Michaela (2018)
Diplomová práce se zabývá využitím základních screeningových metod v praxi optometristy. Teoretická část je zaměřena na vyšetřovací metody, které vzhledem k minimálnímu přístrojovému vybavení a se zřetelem na minimální časovou náročnost a zátěž jedince umožňují vyšetření základních zrakových funkcí, screening binokulárního vidění a vyšetření u nositelů kontaktních čoček. Experimentální část je zaměřena na prokázání statisticky významných změn při vyšetření zrakové ostrosti, barvocitu a zorného pole s aktuální a optimální korekcí u řidičů Jihočeského kraje v rámci rozsáhlé a sekundární studie.