Výtěžnost metod vyšetření barvocitu - Šrámková, Leona (2018)
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na barvocit, teorie barevného vidění a je zde také zmínka o samotné barvě a jejích charakteristikách. Dále se zabývá poruchami barvocitu a způsoby jejich korekce. Poslední část teoretické části je věnována obsáhlé kapitole o možnostech vyšetření barvocitu. Hlavním předmětem práce je porovnat tři vybrané metody pro testování barvocitu z hlediska výsledků vyšetření. Jedná se o testy Farsworth - Munsell Dichotomous D - 15 test, Lanthony Desaturated D - 15 test a Anomaloskop. Dalším cílem je porovnat tyto metody z hlediska časové náročnosti a obtížnosti pro pacienty.