Možnosti identifikace městské zeleně prostředky DPZ - Willmann, Jaroslav (2018)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi identifikace městské vegetace prostřednictvím klasifikace hyperspektrálních a lidarových dat. Základem se stala maska vytvořená pomocí NDVI, která oddělila vegetaci od umělých povrchů. V rešeršní části byly popsány dosavadní přístupy k problematice, následně byl zvolen pracovní postup pro tuto práci. Jejíž cílem bylo zjistit za jakého rozhodovacího pravidla a na jakém typu dat bude klasifikace nejpřesnější. Pro ověření přesnosti výsledků byly vypočítány statistické charakteristiky a provedeno vlastní terénní šetření. Nejpřesnějším výsledkem se stala klasifikace na lidarových datech pří rozhodovacím pravidle maximální pravděpodobnosti, které se ukázalo jako nejvhodnější ze všech použitých klasifikátorů.