Multimodální plánování městské mobility pro osoby s omezením pohybu - Kundriková, Annamária (2018)
Bakalářská práce se zabývá mobilitou hendikepovaných osob, s důrazem na osoby na invalidním vozíku, v městském prostředí. Jejím cílem je zhotovení návrhu uživatelského rozhraní multimodálního plánovače. První část práce se zabývá rešerší stávajících plánovačů a výzkumných projektů, usnadňujících pohyb osob s omezenou schopností pohybu. Na základě zjištění z rešeršní části byl zhotoven dotazník, jehož úkolem bylo identifikovat preference a návyky respondentů v oblasti městské hromadné dopravy. Pokračováním empirické části je analýza odpovědí respondentů. Výsledky analýzy sloužily jako základní podklad pro vyhotovení návrhu multimodálního plánovače.