Brownfield management - Šulák, Dominik (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou brownfield managementu na území Jihomoravského kraje. Práce se opírá o kvantitativní data poskytované Jihomoravským krajem, Regionální Rozvojovou Agenturou Jižní Moravy a data z vlastního šetření. Z těchto dat je sestavena databáze regenerovaných brownfieldů a také mapa přibližující prostorové rozmístění stávajících brownfieldů v rámci JMK. V práci jsou popsány 3 vybrané případové studie regenerovaných brownfieldů JMK, zde je detailně přiblížen proces regenerace daných brownfieldů. Datové podklady pro případové studie čerpají ze semistrukturovaných rozhovorů, které byly provedeny s jednotlivými aktéry daných regenerací a to jak ze soukromého, tak z veřejného sektoru. Cílem práce je odhalit jaké akcelerátory a bariéry vstupují do procesu regenerace a popsat aktuální tendence v regeneracích brownfieldů na území JMK.