Středová promítání - Vávrová, Zdislava (2018)
V této diplomové práci se věnujeme středovému promítání na jednu průmětnu. Práce se dělí na dvě části. První obsahuje teorii potřebnou k pochopení základních úloh ve středovém promítání. Nechybí také podrobné popisy konstrukcí některých úloh. Druhou část tvoří sada nachystaných zadání určených k procvičení této zobrazovací metody. Tato sbírka pracovních listů je přímo použitelná ve výuce.