Geneze přítoků podzemních vod v oblasti průzkumných lokalit Čihadlo, Březový potok a Čertovka - Synková, Veronika (2018)
Průzkumné lokality Čihadlo, Březový potok a Čertovka jsou potenciální místa pro vznik hlubinného úložiště radioaktivního odpadu. V současné době na nich probíhá geologický a hydrogeologický průzkum. Tato bakalářská práce je zaměřena na upřesnění původu přítoků podzemních vod, které byly vybrány během termometrického průzkumu a indikují oběh relativně hlubších vod. Pro posouzení původu přítoků byla provedena analýza stabilních izotopů H a O na vzorcích, které byly odebrány při předchozím monitoringu. Výsledky jsou porovnány s analýzami chemického složení, teploty, průtoku, specifického odtoku a konduktivity získanými během monitoringu. Výsledky ukazují, že se jedná o vody, které vznikly infiltrací recentních srážek.