Hydrotermální Fe-mineralizace v sedimentárních souvrstvích lomu Mokrá - Vincková, Lenka (2018)
V bakalářské práci se zabývám studiem Fe-mineralizace ve vzorcích sedimentárního souvrství lomu Mokrá a také definuji a popisuji její minerální složení. První část práce obsahuje geologii studovaného území a stratigrafii vrstev lomu. V druhé části se zabývám pozorování vybraných vzorků pod optickým, odrazovým a skenovacím elektronovým mikroskopem. Optickým mikroskopem lze pozorovat kalcit, jeho zrna a žíly. Odrazovou mikroskopii byl prokázán limonit a pyrit se sfaleritem, možným chalkopyritem. Skenovací elektronový mikroskop prokázal kalcit, pyrit, sfalerit a chalkopyrit. Díky analýzám bylo možné prokázat přesné určení těchto minerálu a jílovitého materiálu.