Vývoj podzemního odtoku z části Českomoravské vrchoviny - Chmelař, Radek; Říčka, Adam, 1979-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2017)
Tato práce je zaměřena na problematiku podzemních vod. Změny klimatu v posledních letech se negativně projevují na doplňování jejích zásob. Práce je zaměřena na získání hodnot podzemního odtoku z části Českomoravské vrchoviny v několika posledních letech. Tyto hodnoty budou použity k analyzování vývoje podzemního odtoku z této oblasti v letech 2006-2015.
Thesis is focused on groundwater. Climatic changes in last few years have negative influence on groundwater recharge. This study is focused on estimating baseflow values from Bohemian-Moravian Highlands in last few years. This values will be used to analyze evolution of baseflow from this area in years 2006-2015.
Vedoucí práce: Adam Říčka
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2018
Keywords: hydrologický cyklus; klimatické změny -- 21. století -- Česko; podzemní vody; climate changes -- Czechia -- 21st century; groundwaters; hydrologic cycle; Českomoravská vrchovina (Česko); Nové Město na Moravě (Česko : oblast); Českomoravská vrchovina Mountains (Czechia); Nové Město na Moravě Region (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses