Hmotové toky CO2 z půd do venkovní atmosféry - Brodecký, Petr (2018)
Atmosférický CO₂ je v současné době v popředí zájmu geologů, environmentalistů a klimatologů v souvislosti s globálními změnami klimatu. Důležitou složkou bilance CO₂ jsou toky produkované půdami. Bakalářská práce se zabývá toky CO₀ z půd do vnější atmosféry a přímým vlivem půdní vlhkosti na tyto jevy. Data pro vyhodnocení byla zaznamenávána na dvou místech s odlišným půdním typem - antropogenní půda pod travnatým porostem a kambická rendzina ve smrkovém lese.