Laická veřejnost a problematika dárcovství kostní dřeně - Málková, Kristýna (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na laickou veřejnost a problematiku dárcovství kostní dřeně. Obsahově je rozdělena do dvou částí (teoretickou a empirickou). První část teoreticky pojednává o transplantaci kostní dřeně a o jejím dárcovství. Empirická část je založena na kvantitativním průzkumu. Data byly získány z originálně vytvořeného dotazníku, jehož distribuce probíhala mezi laickou veřejností. Cílem práce bylo zmapovat laickou veřejnost o transplantaci a dárcovství kostní dřeně, především jejich úrovně znalostí o dané problematice.