Informovanost dětí staršího školního věku a dospělých středního věku o problematice HIV/AIDS - Trnková, Pavla; Pospíšilová, Alena, 1981-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na průzkum informovanosti dvou skupin obyvatel o problematice HIV/AIDS. Dětí staršího školního věku a dospělých středního věku. Práce je členěna do dvou základních částí - teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá problematikou viru HIV z hlediska historie jeho výskytu, prevence nákazy či z hlediska ošetřovatelské péče o pacienty zasažených tímto virem. Praktická část práce zpracovává data získaná dotazníkovým šetřením mezi respondenty dvou stanovených věkových skupin, a to z hlediska jejich informovanosti o řešené problematice.
This bachelor thesis researches the awareness of issue of HIV/AIDS of two groups of people. First one is represented by children and second one by adults. The thesis is divided into two main parts - the theoretical and the practical one. The theoretical part deals with history of occurrence of virus HIV, prophylaxis of transmission or issues of nursing care about patients afflicted by this virus. The practical part processes the data collected with questionnaires from two given groups of respondents. Questionnaires examine level of knowledge about the topic discussed by two groups.
Vedoucí práce: Alena Pospíšilová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2018
Keywords: AIDS; awareness of middle-aged adults; awareness of older school-aged children; HIV; informovanost dětí staršího školního věku; informovanost dospělých středního věku; bakalářské práce; bachelor's theses