Informovanost dětí staršího školního věku a dospělých středního věku o problematice HIV/AIDS - Trnková, Pavla (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na průzkum informovanosti dvou skupin obyvatel o problematice HIV/AIDS. Dětí staršího školního věku a dospělých středního věku. Práce je členěna do dvou základních částí - teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá problematikou viru HIV z hlediska historie jeho výskytu, prevence nákazy či z hlediska ošetřovatelské péče o pacienty zasažených tímto virem. Praktická část práce zpracovává data získaná dotazníkovým šetřením mezi respondenty dvou stanovených věkových skupin, a to z hlediska jejich informovanosti o řešené problematice.