Uplatnění směnečného nároku v soudním řízení - Groborz, Jan (2018)
Směnečné právo vychází prakticky napříč celým světem z Ženevské konference z roku 1930 a dalo by se říci, že je unifikované. Proces aplikace směnečných práv však upraven jednotlivými státy, a jeho úprava se může značně lišit. Cílem práce je provést analýzu procesních možností žalobce při volbě způsobu vymáhání směnečných práv v České republice. V práci je obsažena relevantní judikatura k jednotlivým procesním institutům. V práci jsou taktéž nastíněny pohledy autora na problematiku a návrhy na úpravu lege ferenda občanského soudního řádu.