Vrásová stavba kulmských hornin v okolí Petrovic východně od Zlatých Hor - Uhrová, Lucie (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá vrásovou charakteristikou kulmských hornin v okolí obce Petrovice východně od Zlatých Hor na okraji andělskohorského souvrství. Charakteristickou horninou pro toto území je především fylit. Součástí je terénní měření geologickým kompasem a následné zpracování dat ve Fleutyho diagramu a v tektonogramech. Dále také harmonická analýza vrás a analýza mocnosti vrás. Výsledky potvrzují orientaci deformací ve většině případů na SV a přítomnost minimálně dvou systémů vrás různých kategorií - vrásy starší a mladší. Mladší vrásy mají menší protažení, zatímco starší vrásy jsou převrásněné mladšími vrásami a jsou protáhlé a ostré.