Konodontová biostratigrafie a mikrofacie famenu v Mramorovém lomu u Křtin - Kratochvílová, Lucie (2018)
Cílem této bakalářské práce bylo provést revizi biostratigrafie vybrané části famenského profilu na lokalitě Mramorový lom u Křtin a mikrofaciální studium výbrusů z tohoto profilu. Využito bylo metod konodontové biostratigrafie a karbonové petrografie. Celým profilem je odkryt sled křtinských vápenců. Na lokalitě bylo odebráno 8 vzorků, ze kterých bylo vybráno celkem 260 platformních elementů. Identifikovány byly rozsahy famenských konodontových zón spodní marginifera- spodní trachytera (Palmatolepis marginifera marginifera.- Palmatolepis r. trachytera), spodní trachytera - svrchní trachytera (Palmatolepis r. trachytela- Pseudopolygnathus granulosus), svrchní postera- spodní expansa (Palmatolepis gracilis manca- Palmatolepis gracilis expansa) . Na základě rodové asociace byla zastoupena biofacie palmatolepisová (LK1, LK6, LK8) a palmatolepis- bispathodová (LK3).