Petroarcheologické určení kamenných štípaných artefaktů z příkopu rondelu v Těšeticích-Kyjovicích - Novotný, Jaroslav (2018)
Práce pojednává o surovinách štípané kamenné industrie nalezené v jihovýchodním a jihozápadním segmentu příkopu rondelu kultury s moravskou malovanou keramikou v Těšeticích-Kyjovicích „Sutnách“. Výzkum byl zaměřen také na problematiku určení primárního zdroje křemičitých zvětralin hadců, jejichž výskyty jsou známy na serpentinitových tělesech jihozápadní Moravy.