Zobecněné aditivní modely a flexibilní regrese pro analýzu přežití - Hurdálková, Karolína (2018)
V této práci jsou nejprve zavedeny základní pojmy, metody a modely analýzy přežití, a poté se práce věnuje zobecněným aditivním modelům. V poslední části textu jsou tyto metody aplikovány na reálný datový soubor, který tvoří informace o HIV pozitivních lidech. Konkrétně bylo modelováno riziko smrti u pacientů s diagnózou AIDS.