Statistické metody v klinických studiích - Kaderová, Katarína (2018)
Cílem této práce je popsat působení statistika v klinické studii, teoreticky popsat vybrané okruhy ze statistiky a pravděpodobnosti, které se využívají v klinických studiích - testování hypotéz rovnosti, superiority, noninferiority a ekvivalence, vybrané jednovýběrové a dvouvýběrové parametrické testy spojitého a binárního parametru, výpočet velikosti vzorku a průběžné testování. Součástí práce je simulovaná klinická studie s generovanými daty, na která jsme aplikovali metody z výše uvedených okruhů.