Regresní modely pro cenzorovaná data - Perniš, Jakub (2018)
Táto diplomová práca sa zaoberá regresnými modelmi pre cenzúrované dáta. Predstavíme pojem čítacieho procesu a uvedieme neparametrické estimátory kumulatívneho rizika a funkcie prežitia. Podrobne preberieme Coxov regresný model a Aalenov aditívny regresný model, ktoré následne aplikujeme na reálne dáta. Na výpočetné účely používame software R.