Modely prostorových bodových procesů - Zapletalová, Martina (2018)
Cílem této diplomové práce je seznámit ctenáre s pokrocilými metodami prostorové statistiky, definovat shlukové a pravidelné prostorové bodové procesy pro modelování odchylek od úplné prostorové náhodnosti a ukázat, jak pomocí techto metod volit prostorový bodový model, který dostatecne dobre popíše prostorové chování jak simulovaných, tak reálných dat.