Stochastické procesy v analýze přežití - Macášková, Lucia (2018)
V této diplomové práci se věnujeme stochastickým procesům a jejich využití v analýze přežití. Pozornost je zaměřena zejména na Wienerův proces kvůli jeho významu v teorii stochastických procesů a dobré interpretovatelnosti. Zaměřujeme se na dobu prvního dosažení stanovené hranice. Klasický přístup předpokládající konstantnost počáteční podmínky je následně rozvinut a zobecněn pro počáteční podmínku danou realizací náhodné veličiny. Teoretické výsledky jsou podpořeny simulačními studiemi implementovanými v jazyce R a propojeny s analýzou přežití z klasického a stochastického úhlu pohledu.