Jádrové odhady vícerozměrných regresních funkcí - Rišová, Barbora; Horová, Ivana, 1943-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2018)
V této diplomové práci se věnujeme jadrovému odhadu vícerozměrné regresní funkci. Uvádíme některé metody volby vyhladzovací matice a různé typy odhadů. Tyto metody jako i typy odhadů jsou porovnávany simulačními studiemi a aplikácí na reálná dáta. Práce se zaměřuje na dvourozměrnou regresní funkci.
In this thesis we study kernel smoothing of regression function. Some data-driven methods for selection of smoothing matrix are introduced as well as some types of kernel smoothing estimators. These methods and estimators are compared by simulation studies and by application on real data. This thesis focuses mainly on bivariate regression.
Vedoucí práce: Ivanka Horová
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2018
Keywords: regresní analýza; statistická analýza; regression analysis; statistical analysis; diplomové práce; master's theses