Alzheimerova demence v klinické praxi - Hnilicová, Pavlína (2018)
Souhrn: Bakalářská práce se zabývá problematikou Alzheimerovy choroby z pohledu klinické praxe. Obsahuje dvě základní části:První část - teoretická charakterizuje Alzheimerovu demenci, její výskyt, klinický obraz, diagnostiku, léčbu a prevenci. Část druhá - výzkumná se zabývá danou problematikou zaměřenou na informovanost a souvislost s ošetřovatelskou péčí. Informovanost je mapována pomocí kvantitativního průzkumu metodou dotazníkového šetření.