Problematika dívek se skoliózou - Drtilová, Hana (2018)
Bakalářská práce Problematika dívek se skoliózou pojednává o biologických a psychosociálních potřebách adolescentních dívek během a po léčbě skoliózy. Skládá se z části teoretické, kde popisujeme stručnou anatomii páteře, deformity páteře, skoliózu, její léčbu, prevenci a potřeby adolescentů. Empirická část obsahuje analýzu šesti rozhovorů s dívkami, trpícími skoliózou, pro zpracování používáme metodu zakotvené teorie.