Alternativní způsoby stravování u sportovců /

Diplomová práce se zabývá problematikou tří alternativních způsobů stravování, které jsou v současné době populární. Jedná se o vegetariánství, bezlepkovou stravu a ketogenní stravu. Tyto alternativní způsoby stravování jsou zde popisovány z hlediska jejich vývoje, charakteristik, ale převážně jejic...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Vondráková, Anna (Autor práce)
Další autoři: Hortová, Kateřina (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2018
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/xu14y/
Obálka
Popis
Shrnutí:Diplomová práce se zabývá problematikou tří alternativních způsobů stravování, které jsou v současné době populární. Jedná se o vegetariánství, bezlepkovou stravu a ketogenní stravu. Tyto alternativní způsoby stravování jsou zde popisovány z hlediska jejich vývoje, charakteristik, ale převážně jejich účinků a vlivu na sportovní výkon jak u vytrvalostních, tak u silových sportovců. Ačkoliv mají všechny způsoby bohatou historii, stále je nedostatek důkazů pro jasné stanovisko ve sportovním odvětví. Každý tento způsob má svá pozitiva i negativa z hlediska zdravotních i výkonnostních účinků, které jsou nakonec rozhodujícími faktory pro sportovní výkon.
The Diploma thesis discusses three alternative ways of eating which are currently popular. This is vegetarian, gluten-free diet and ketogenic diet. These alternative ways of eating are described here in terms of their development, characteristics, but mainly their effects and impact on the sports performance of endurance and strength athletes. Although they all have an abundant history, there is still a lack of evidence for a clear position of both health and performance effects, which are ultimately critical factors for sports performance.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Kateřina Hortová
Fyzický popis:114 listů