Hygienické aspekty dietetických potravín na osobitné lekárske účely - Ferenčuhová, Petra (2018)
Táto diplomová práca popisuje problematiku dietetických potravín na osobitné lekárske účely. Teoretická časť je venovaná vymedzeniu jednotlivých pojmov súvisiacich s touto kategóriou potravín s dôrazom na odlišovanie od iných kategórií rôznych výrobkov. Ďalej je popísané zloženie dietetických potravín a následne sú popísané rôzne hygienické aspekty, ktoré sa spájajú so správnou hygienickou praxou práce s dietetickými potravinami na osobitné lekárske účely. Praktická časť tejto práce je zameraná na zistenie znalostí, postojov a skúsenosti zdravotníckych pracovníkov ohľadne špeciálnej výživy pacientov. Práca taktiež poskytuje edukačný materiál popisujúci základné informácie o potravinách na osobitné lekárske účely a hygienických zásad práce s nimi.