Očné svaly - inervácia, fyziológia, funkcia - Vaščáková, Viktória (2018)
Táto práca popisuje anatómiu extraokulárnych aj intraokulárnych svalov, ich inerváciu a ich mozgové centrá. V prvých kapitolách je venovaná hlavne anatómii, štruktúre a nervovému systému, neskôr sú popísané jednotlivé funkcie očných svalov, postavenie a motilita očí, mechanizmy akomodácie a zrenicové reakcie. Na záver je poskytnutý prehľad najvyužívanejších vyšetrovacích metód funkcií očných svalov a ich najčastejších porúch.