Elektrofyziologické vyšetrovacie metódy, princíp, voľba vyšetřovacieho postupu pro konkrétnu diagnózu, hodnotenie nálezov - Valentovičová, Adriana (2018)
Bakalárska práca v úvode popisuje anatomickú a histologickú stavbu sietnice ako aj priebeh zrakovej dráhy. Ďalšia časť sa zaoberá elektrofyziológiou sietnice, elektrofyziologickými vyšetrovacími metódami v oftalmológii a ich históriou. Nasledujúce kapitoly sa zaoberajú jednotlivými elektrofyziologickými vyšetrovacími metódami. V kapitolách je opísaný princíp elektroretinografie, elektroretinografie na štruktúrované podnety, multifokálnej elektroretinografie, elektrookulografie a zrakových evokovaných potenciálov. Okrem iného obsahujú kapitoly o jednotlivých elektrofyziologických vyšetrovacích metódach aj klinický význam danej metódy so stručným popisom jednotlivých ochorení.