Současné trendy v refrakční chirurgii - Šiková, Karin (2018)
Bakalářská práce se zabývá současnými trendy v refrakční chirurgii. V úvodní kapitole je stručně popsán optický systém oka. V další kapitole jsou shrnuty ametropie a aberace, neboli refrakční vady oka a optického systému. Následující kapitola řeší stručnou historii refrakční chirurgie. Před hlavní kapitolou je také shrnuto předoperační vyšetření, které je velmi důležité před jakýmkoliv zákrokem. Poslední kapitola, jež je klíčová v této práci, pojednává o chirurgických možnostech, kterými lze v dnešní době korigovat refrakční vady (hypermetropii, myopii, astigmatismus) a presbyopii.