Rozdílný přístup k zrakově a sluchově postiženým pacientům - Maráková, Marie (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá osobami s postižením zraku, sluchu a s hluchoslepotou. Poukazuje na problémy, které je potkávají v jejich běžném životě. Jsou zde uvedeny komunikační bariéry, s nimiž se můžeme při dorozumívání s postiženými setkat, a rady, jak jim lze předcházet. Představuje některé možnosti komunikace, které využívají smyslově postižení k dorozumívání mezi sebou i s běžnou populací. Zaměřuje se hlavně na komunikaci mezi zdravotnickými pracovníky a smyslově postiženými osobami.