Moderné umelé zdroje svetla a ich vplyv na ergonómiu videnia - Kostková, Martina; Veselý, Petr, 1978 září 14.-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2018)
Bakalárska práca predstavuje súčasné umelé zdroje svetla a ich dopad na visus a štruktúru zrakového orgánu. Táto práca sa zaoberá definíciou svetelnej radiácie, popísaním umelých zdrojov svetla s ktorými sa denne stretávame a spôsob radiácie, ktorú emituje špecifický svetelný zdroj. Ďalšie kapitoly práce sú zamerané na ergonomické vizuálne požiadavky a spôsoby ako sa vyhnúť vizuálnym komplikáciám alebo dyskomfortu.
Bachelor thesis introduces current artificial light sources and their impact on visual acuity and the structure of visual organ. This thesis is concerned with the definition of light radiation, the description of the artificial sources of light which we meet everyday and the way of radiation which is emitted from the specific source of light. The next chapters of thesis are focused on visual requirements for ergonomics and ways how to avoid visual complications or discomfort.
Vedoucí práce: Petr Veselý
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2018
Keywords: artificial light sources; discomfort; dyskomfort; elektromagnetické záření; ergonomie; fotometrie; přírodní světelné záření; umělé zdroje světla; Electromagnetic Radiation; Ergonomy; Photometry; bakalářské práce; bachelor's theses