Elektronické a optické pomůcky pro slabozraké - Marešová, Nikola (2018)
Bakalářská práce Elektronické a optické pomůcky popisuje jednotlivé elektronické a optické pomůcky, jejich výhody, nevýhody, ukázky použití, principy a způsob manipulace, které je možné nabídnout jedincům se zrakovým postižením. Dále je zmíněna klasifikace zrakového postižení, nejčastější příčiny poklesu zrakové ostrosti a globální situace. V závěru práce jsou také pomůcky pro každodenní potřebu osob se zrakovým znevýhodněním, protože tito klienti používají mnohdy kombinaci více různých pomůcek.