Vyšetření lidského oka - popis základního přístrojového vybaveni - Ondrová, Lucie (2018)
Bakalářská práce „Vyšetření lidského oka - popis základního přístrojového vybavení“ tvoří přehled vybraných optických a oftalmologických přístrojů k vyšetření zejména předního a zadního segmentu oka. Celkově práce obsahuje 6 hlavních kapitol. V první části je popsána refrakce oka a optické modely. V druhé části jsou přístroje zaměřené na vyšetřování rohovky. Ve třetí kapitole jsou přístroje na vyšetření předního segmentu. Ve čtvrté kapitole jsou přístroje k vyšetřování zadního segmentu. Pátá a šestá kapitola obsahuje Biometrii a Aberometrii.