Materiály brýlových čoček - Černá, Svatava (2018)
Bakalářská práce se zabývá materiály minerálních a plastových brýlových čoček, výrobou jejich polotovarů, možnostmi využití materiálů v praxi a také doporučenými povrchovými úpravami brýlových čoček. Jsou zde uvedeny chemické sloučeniny tvořící materiály brýlových čoček. Práce se věnuje i omezením užití materiálů brýlových čoček v praxi a při výrobě. Popisuje konečné úpravy a distribuci brýlových čoček. Cílem bakalářské práce je poskytnout přehled o základních materiálech brýlových čoček na českém trhu a jejich dostupných povrchových úpravách.