Znalosti o výživě v běžné populaci - Bartošková, Anna; Pruša, Tomáš, 1980-; Masarykova univerzita. Ústav podpory a ochrany zdraví (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou znalostí o výživě. Teoretická část poskytuje přehled o významu znalostí o výživě, hodnocení těchto znalostí a možnostech jejich dalšího rozvoje. Dále shrnuje poznatky o upevnění zdravotní a nutriční gramotnosti v otázkách veřejného zdraví. Praktická část je zaměřena na hodnocení znalostí o výživě a jejich determinant u středoškoláků a u běžné populace.
This bachelor’s thesis deal with the issue of nutrition knowledge. The theoretical part presents an overview of the significance of nutrition knowledge, their evaluation and the possibilities for their future development. It also summarizes the findings of importance of health literacy and nutrition literacy in public health issues. The practical part of this thesis focuses on evaluation of nutritional knowledge and its determinants in high-school students and general population.
Vedoucí práce: Tomáš Pruša
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2018
Keywords: dietary recommendations; nutriční znalosti; nutrition knowledge; výživa člověka; výživová doporučení; zdravotní gramotnost; health literacy; human nutrition; bakalářské práce; bachelor's theses