Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce - Richtrmocová, Barbora (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sušeného ovoce. V úvodu teoretické části práce jsou stručně vymezeny základní pojmy a definice, které se celou prací prolínají a které jsou nezbytné pro pochopení dané problematiky. Zejména se jedná o charakteristiku ovoce, vymezení pojmu sušeného ovoce a požadavky na jeho jakost. Následující kapitoly teoretické části jsou věnovány doporučením ohledně nákupu a skladování sušeného ovoce v domácnosti, spotřebě sušeného ovoce, základním metodám konzervace ovoce, složení sušeného ovoce a příznivým účinkům sušeného ovoce na lidské zdraví. Závěr teoretické části je věnován rizikům spojených s konzumací sušeného ovoce. Praktická část zahrnuje dotazníkové šetření, které se zaměřuje na spotřebu, oblíbenost a znalost sušeného ovoce u studentů vysokých škol v Brně.