Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce /

Bakalářská práce se zabývá problematikou sušeného ovoce. V úvodu teoretické části práce jsou stručně vymezeny základní pojmy a definice, které se celou prací prolínají a které jsou nezbytné pro pochopení dané problematiky. Zejména se jedná o charakteristiku ovoce, vymezení pojmu sušeného ovoce a pož...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Richtrmocová, Barbora (Autor práce)
Další autoři: Matějová, Halina, 1954- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2018
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/t6nbm/
Obálka
LEADER 04842ctm a22007217i 4500
001 MUB01006419099
003 CZ BrMU
005 20190328141016.0
008 180608s2018 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-06-17 
035 |a (ISMU-VSKP)313934 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 664.854  |2 MRF 
100 1 |a Richtrmocová, Barbora  |% UČO 446891  |4 dis  |* [absolvent LF MU] 
242 1 0 |a Health and Nutritional Aspects of Dried Fruit  |y eng 
245 1 0 |a Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce /  |c Barbora Richtrmocová 
264 0 |c 2018 
300 |a 136 + 8 nečíslovaných listů přílohy 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Halina Matějová 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2018 
520 2 |a Bakalářská práce se zabývá problematikou sušeného ovoce. V úvodu teoretické části práce jsou stručně vymezeny základní pojmy a definice, které se celou prací prolínají a které jsou nezbytné pro pochopení dané problematiky. Zejména se jedná o charakteristiku ovoce, vymezení pojmu sušeného ovoce a požadavky na jeho jakost. Následující kapitoly teoretické části jsou věnovány doporučením ohledně nákupu a skladování sušeného ovoce v domácnosti, spotřebě sušeného ovoce, základním metodám konzervace ovoce, složení sušeného ovoce a příznivým účinkům sušeného ovoce na lidské zdraví. Závěr teoretické části je věnován rizikům spojených s konzumací sušeného ovoce. Praktická část zahrnuje dotazníkové šetření, které se zaměřuje na spotřebu, oblíbenost a znalost sušeného ovoce u studentů vysokých škol v Brně.  |% cze 
520 2 9 |a The bachelor thesis deals with dried fruit and consists of theoretical and practical part. At the beginning of the theoretical part of the thesis there are briefly defined the basic terms and definitions, which are intermingled throughout the work and which are necessary for understanding of the given issue, especially when it comes to the characteristics of fruit, the definition of the concept of dried fruit and requirements for its quality. The following chapters of the theoretical part concern recommendations on the purchase and storage of dried fruit in the household, consumption of dried fruit, the basic methods of fruit preservation, the composition of dried fruit and the beneficial effects of dried fruits on human health. Conclusion of the theoretical part deals with the risks associated with consumption of dried fruit. The practical part includes a questionnaire survey, which focuses on consumption, popularity and knowledge of dried fruit among university students in Brno.  |9 eng 
650 0 7 |a mykotoxiny  |2 czmesh 
650 0 7 |a sušené ovoce  |7 ph126288  |2 czenas 
650 0 7 |a výživové doporučené dávky  |2 czmesh 
650 0 9 |a dried fruit  |2 eczenas 
650 0 2 |a Mycotoxins 
650 0 2 |a Recommended Dietary Allowances 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Nutriční terapeut  |c LF B-SZ NUT (NUT)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Matějová, Halina,  |d 1954-  |7 mzk2006363657  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav podpory a ochrany zdraví  |7 mub20211111458  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/t6nbm/ 
CAT |c 20180608  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180803  |l MUB01  |h 1554 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180814  |l MUB01  |h 1536 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180814  |l MUB01  |h 1538 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20181023  |l MUB01  |h 0812 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20190328  |l MUB01  |h 1410 
CAT |c 20190617  |l MUB01  |h 1026 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200304  |l MUB01  |h 0942 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200522  |l MUB01  |h 1113 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200616  |l MUB01  |h 2210 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200914  |l MUB01  |h 1457 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201013  |l MUB01  |h 1200 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210106  |l MUB01  |h 2342 
CAT |a VARTECKAX  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210423  |l MUB01  |h 2355 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1029 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2015 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1302 
CAT |a PTICHAX  |b 02  |c 20211029  |l MUB01  |h 1013 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-06-17 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-16465  |6 3147079965  |5 3147079965  |8 20190328  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20190328  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-16465  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD