Obezita u onkologických pacientů - Kunzová, Monika (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou obezity u onkologických pacientů. První kapitola je věnována obezitě jako rizikovému faktoru onkologického onemocnění. Následující kapitoly se věnují samotnému onkologickému onemocnění ve vztahu k obezitě a specifikům nutriční péče u dané skupiny pacientů. Cílem je vytvořit ucelený přehled o dané tématice. Praktická část této práce je pak zaměřena na zhodnocení stravovacích zvyklostí u obézních onkologických pacientů, analýzu jídelníčků a stanovení vhodného procesu nutriční péče.