Paradoxy obezity - Stanojković, Mirjana (2018)
V této bakalářské práce bylo pojednáno o obezitě a paradoxu obezity. V teoretické části jsou popsané obezita (prevalence, etiopatogeneze ...) a paradoxy obezity v souvislosti se srdečním selháním, renálním selháním, onkologickým onemocněním a diabetem mellitem II. typu. V praktické části jsou popsané čtyři kazuistiky pacientů, z nichž dva mají diagnostikovanou obezitu a kardiovaskulární komplikace a dva mají pouze diagnostikované kardiovaskulární komplikace.