Co je a co není detoxikace - Šaier, Martin (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou detoxikace. V teoretické části jsou popsány základní mechanismy organismu podílejících se na detoxikaci xenobiotik. V práci je také popsáno, jak některé bioaktivní látky mohou modulovat aktivitu enzymů účastnících se detoxikace organismu a jejich potenciální využití v praxi. Teoretická část také přináší pohled na účinnost různých metod napomáhajících detoxikaci, nejvíce se potom zaměřuje na ovlivnění detoxikace xenobiotik pomocí stravy. Součástí práce je průzkum zaměřený na znalosti a postoje žen k detoxikaci a jejich zkušenosti s ní.