Geografická analýza produkce révy vinné na území Jihomoravského kraje - Kyselý, Jakub (2018)
Cílem této diplomové práce je zanalyzovat vývoj produkce a výměry révy vinné na území Jihomoravského kraje. S tím, že větší prostor je také věnován sledování faktorů, které mají vliv na celkovou úroveň vinařství v kraji. Zejména pak sledování vybraných klimatických faktorů, které významně ovlivňují produkci révy. Jenž byly analyzovány pomocí výpočtu korelačního koeficientu. Významná část práce je pak věnována podrobnější analýze produkce a výměry révy vinné na území velkopavlovické podoblasti, která je doplněná dotazníkovým šetřením s vybranými vinařskými producenty. Část práce si také klade za cíl průzkum Moravského vinařského cestovního ruchu, který je možným nástrojem k dalšímu rozvoji celkové úrovně Moravského vinařství. V práci bylo pracováno se sekundárními daty z různých zdrojů, která byla doplněna daty získanými vlastním terénním šetřením.