Chemické výpočetní příklady s náhodně generovaným zadáním - Ondroušková, Monika (2018)
Tato diplomová práce se věnuje tvorbě interaktivní elektronické cvičebnici chemických výpočetních příkladů s náhodně generovaným zadáním. Webové stránky obsahují vybrané kapitoly z chemie s teorií, řešenými příklady a příklady na procvičení s autorským řešením. Procvičované kapitoly jsou: oxidační číslo, vyrovnávání chemických rovnic, výpočty z chemických rovnic a elektronová konfigurace. Vedle vytvořené cvičebnice je součástí práce přehled a hodnocení tuzemských a zahraničních webových stránek zabývající se tématikou chemických výpočtů. Dále se práce zabývá přehledem učiva chemie na střední škole, kde se vyskytují výpočetní příklady.