Časové plánování měst: cyklický kalendář Valašského Meziříčí - Vaiglová, Kateřina; Osman, Robert; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2018)
Diplomová práce se zabývá časovým plánováním měst. Výzkum se konkrétně zaměřuje na pravidelně konané události pro veřejnost ve městě Valašské Meziříčí. Cílem práce je zjistit, jak jsou jednotlivé události v městské prostředí načasované, jak jsou využité jednotlivé dny, měsíce a roční období. Na základě všech sesbíraných dat vzniká cyklický kalendář města, který zahrnuje pravidelně se konající akce města. Práce obsahuje několik dílčích analýz, například analýzu událostí z časového hlediska nebo analýzu z hlediska návštěvnosti. Tyto analýzy a cyklický kalendář mohou posloužit přímo městu Valašské Meziříčí nebo organizátorům veřejných událostí k jejich lepšímu načasování.
The diploma thesis is concerned with time urban planning. The research is specifically focused on regularly organized events for the public in a town called Valašské Meziříčí. The aim of the diploma thesis is to discover, how the events are timed in the urban space, how individual days, months and seasons are utilized. The other aim is to create a cyclical calendar of the town which includes all of events. The cyclical calendar of the town arises on the basis of all colected data. The diploma thesis includes several partial analyses, for example the analysis of events from the point of view of time or attendance. These analyses and the cyclical calendar could help the town Valašské Meziříčí or organizers to time better events.
Vedoucí práce: Robert Osman
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2018
Keywords: kulturní akce -- Česko; cultural events -- Czechia; Valašské Meziříčí (Česko); Valašské Meziříčí (Czechia); diplomové práce; master's theses