Časové plánování měst: cyklický kalendář Valašského Meziříčí - Vaiglová, Kateřina (2018)
Diplomová práce se zabývá časovým plánováním měst. Výzkum se konkrétně zaměřuje na pravidelně konané události pro veřejnost ve městě Valašské Meziříčí. Cílem práce je zjistit, jak jsou jednotlivé události v městské prostředí načasované, jak jsou využité jednotlivé dny, měsíce a roční období. Na základě všech sesbíraných dat vzniká cyklický kalendář města, který zahrnuje pravidelně se konající akce města. Práce obsahuje několik dílčích analýz, například analýzu událostí z časového hlediska nebo analýzu z hlediska návštěvnosti. Tyto analýzy a cyklický kalendář mohou posloužit přímo městu Valašské Meziříčí nebo organizátorům veřejných událostí k jejich lepšímu načasování.